نقص حریم خصوص درتلگرام با مشخصات کاربران

co4967

اخباری در مورد نقص حریم خصوص درتلگرام با مشخصات کاربران و این که این شبکه اجتماعی قادر به انجام خیلی از کارها با حساب کاربری شما می باشد بخوانید جزئیات کامل را در ادامه مطلب .

اگر اهل پیام‌های گروهی و تشکیل گروه‌ها در تلگرام باشید احتمالا تا به حال پیام‌هایی را مشاهده کرده‌اید که در ابتدای متن آن‌ها نوشته ای با عنوان Forwarded From و بعد از آن نیز یک نام (برای مثال Zoomit ) قابل مشاهده است. این عنوان به معنی آن است که شخصی که این پیام را در گروه یا به طور اختصاصی برای شما فرستاده است، آن را از شخصی با نام کاربری Zoomit برای شما فوروارد کرده است و درواقع نام آن شخص نه تنها برای شما مشخص خواهد شد بلکه قابل کلیک کردن بوده و شما را به پروفایل وی انتقال می‌دهد و می‌توانید به راحتی برای او پیام نیز ارسال کنید که یک ضعف در حریم خصوصی افراد در اپلیکیشن تلگرام به حساب می‌آید.

با وجود آنکه شماره‌ی افراد برای دیگران قابل مشاهده نیست اما نام وی و امکان دریافت پیام برای تمامی کاربران، آزاد گذاشته شده و حتی اگر خود شما در گروهی عضو  نباشید، ممکن است از طریق فوروارد شدن یکی از پیام هایتان توسط دوستان، برای صدها کاربر دیگه قابل رویت باشید. موضوع بسیار عجیب در این باره این است که تیم تلگرام نه تنها این موضوع را یک باگ نمی‌داند، بلکه از آن به عنوان یک ویژگی برای حفظ کپی رایت متون فوروارد شده نیز یاد می‌کند. دلیل اول آنکه اگر بنا به حفظ کپی رایت باشد پس پیام‌های کپی شده نیز باید دارای چنین قانونی باشند، در حالی که اگر شما پیامی را به جای فوروارد، کپی و سپس ارسال کنید هیچ نامی از وی برای دیگران قابل مشاهده نخواهد بود. دلیل دوم نیز آنکه تلگرام یک شبکه‌ی اجتماعی برای ارسال پیام‌ است که کاربران آن تنها به افراد عادی خلاصه می‌شوند و شاید در خوش بینانه ترین حالت تنها یک درصد از کاربران آن نویسندگان یا شاعرانی باشند که قصد اشتراک گذاری متن هایشان را داشته باشند و درواقع با کمی نگاه عمیق تر می‌توان به این موضوع پی برد که موضوعی به اسم کپی رایت در چنین اپلیکیشن‌هایی چندان مفهومی ندارد.

 

teleg1

حتی اگر چنین موضوعی را یک ویژگی مفید و شایسته از سوی تلگرام بدانیم، اجبار در فرستادن نام شخص، یک موضوع منفی به حساب می‌آید و شاید اگر همانطور که در هنگام فوروارد کردن یک ایمیل می‌توان نام فرستنده را حذف کرد، در پیام‌های ارسالی نیز چنین امکانی در نظر گرفته می‌شد این موضوع نه تنها یک ضعف، بلکه یک ویژگی خوب نیز به حساب می‌آمد که متاسفانه با تمام این اوصاف حداقل تا نسخه‌ی فعلی تلگرام این موضوع پابرجاست و آن طور که به نظر می‌رسد تصمیمی برای حذف یا اختیاری کردن آن نیز در دستور کار تلگرام دیده نمی شود. مسلما این موضوع برای بسیاری از کاربران از اهمیت خاصی برخوردار نیست اما در سوی مقابل، کاربران بسیاری نیز وجود دارند که چندان از این ویژگی تلگرام خوشحال نخواهند شد.

به لطف این ویژگی تلگرام، آیدی شما هرگز حالت خصوصی کامل را نخواهد داشت و حتی اگر از عضویت در گروه‌های مختلف نیز خودداری کنید، با این حال ممکن است پیام‌های شما توسط دوستانتان در گروه‌ها فوروارد شود و به همین راحتی نام کاربری شما در اختیار دیگران قرار بگیرد و چه بسا پیام‌های مزاحمت آمیزی نیز دریافت کنید. اما در رابطه با دوستان نزدیک یا خصوصی خود اگر علاقه ای به اشتراک نام کاربری آن‌ها در گروه‌های مختلف، یا حتی دوستان دیگرتان ندارید، فعلا راه حلی به جز کپی و ارسال دستی پیام های متنی، به جای فوروارد کردن آن‌ها وجود ندارد.

 

هشدار : تا می توانید نکات امنیتی را در مورد شبکه های اجتماعی رعایت کنید .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *